Sistemul de brackeți Norris 20/26® împreună cu arcurile Norris Extra Broad sunt cel mai mare pas înainte în
controlul 3D și exprimarea completă a informației.

Cumpără
animation image animation image
shape image
Viziunea 20/26

O nouă dimensiune în eficiența tratamentului. Aflați de ce acest sistem este cel mai mare progres tehnologic din sfera brackeților autoligaturanți pasivi și a formelor de arcuri utilizate.

Află mai multe
Dr. Tito Norris

Aflați despre vizionarul din spatele sistemului Norris și experiența sa extinsă în ortodonție, inginerie mecanică și inovaţie.

Află mai multe
Caracteristici și avantaje ale bracketului

Nu am lăsat nici o piatră neîntoarsă cu designul Norris 20/26 Bracket®. Explorați caracteristicile unice care fac ca acest bracket să fie așa remarcabil.

Află mai multe
Arcurile Extra Broad

Arcurile Extra Broad sunt în afara convenționalului și duce ceea ce știm despre arcurile largi la un nou nivel.

Află mai multe
Tips & Tricks

O varietate de sfaturi pentru folosirea sistemului Norris, incluzând un ghid pentru minimizarea repoziționărilor și a îndoiturilor pe arc mai târziu în tratament.

Află mai multe
Cazuri pacienți

Faceți un tur detaliat al pacienților tratați cu sistemul Norris. Cazurile ilustrează un control extraordinar pe tot parcursul tratamentului, în timp ce se conturează zâmbete estetice mai expresive.

Află mai multe
Testimoniale

Află mai multe de la utilizatorii care consideră acest sistem un upgrade al practicii lor, oferind în același timp pacienților lor un zambet mai frumos intr-un timp mai scurt.

Află mai multe
Cursuri

DynaFlex® și Dr. Norris sunt dedicați ideii de continua învățare. Găsiți aici cele mai recente informații despre webinar-urile viitoare, cursurile In-Office și conferințele de ortodonție.

Află mai multe
Descriere

Sistemul Norris 20/26® este o nouă dimensiune în eficiența tratamentului, deoarece este cel mai mare progres tehnologic din sfera brackeților autoligaturanți pasivi și a formelor de arcuri utilizate.

Conceput de Dr. Robert „Tito” Norris, este punctul culminant al anilor săi de experiență în tratarea cu sisteme de bracketi autoligaturanți populari și al pregătirii sale în inginerie mecanică. A reușit să identifice atât caracteristicile principale, cât și deficiențele clinice ale sistemelor competitive și să realizeze ce elemente de design ar fi cu adevărat benefice clinicianului de astăzi.

Rezultatul este un sistem twin cu adevărat auto-ligaturant pasiv/activ cu o dimensiune redusă a slotului de .020 x .026, combinată cu o serie de arcuri de formă Extra Broad.

Controlul torque-ului si al tip-ului a fost o problemă pentru clinicieni de ani de zile și au fost compensate în diferite moduri: de la prescripții modificate cu grade suplimentare, la repoziționarea brackeților, la modificarea secvenței de arcuri. Cu toate acestea, între intervale în toleranțele ale producătorilor și controlul calității, o cantitate inerentă de „play” din slotul bracketului este practic inevitabilă. Aceasta este deosebit de adevărat în sistemele tradiționale de brackeți PSL în care fricțiunea redusă, alunecarea liberă a arcului în slot a făcut imposibilă legătura strânsă între arc și slotul bracketului.

Fie că a fost un efort de conservare al sistemelor existente, fie o reticență de schimba tradiția din partea producătorilor, o modificare către soluția finală de reducere a dimensiunii slotului încă nu a avut loc - până acum.

DynaFlex®, în concordanță cu viziunea proprie de găsire a unor soluții semnificative la probleme actuale ale clinicienilor, este mândră să îl sprijine pe Dr. Robert „Tito” Norris în dezvoltare și furnizarea acestui sistem revoluționar interesant. Nu numai că ne-am uitat să colaborăm la premisa unei dimensiuni reduse a sloturilor, dar am căutat și noi să încorporeze cele mai bune caracteristici din categorie, care ar fi apreciate în continuare de mulți, cum ar fi: patru aripioare cu spațiu generos care pot găzdui popularele ligaturi elastice colorate; compoziție bio-compatibilă, cobalt-crom fără nichel pentru utilizare de către pacienții alergici; un mecanism impecabil al clăpiței pentru fiabilitate și consecvență; fabricarea prin tehnica MIM pentru rezistență,integritate, suprafețe netede și confortabile și igienă îmbunătățită; și o talpă cu design unic pentru un colaj fără probleme. De asemenea, sunt disponibile și tuburi molare, astfel Norris 20/26™ este un sistem molar-molar complet.

Ca și în cazul brackeților Norris 20/26™, arcurile Norris Extra Broad sunt o modificare de la convențional și iau ceea ce știm despre arcurile largi și exprimare estetică și duc totul la un nou nivel.

Încă o dată, Dr. Robert „Tito” Norris a învățat din observație și încercare și eroare, și a utilizat experința sa de utilizare a arcurilor Broad existente în dezvoltarea formei Extra Broad folosită acum.

Un arc necoordonat face posibilă tratarea atât a maxilarului cât și a mandibulei cu aceeași formă. Cu treizeci la sută mai larg decât cel mai larg arc de pe piață, acest arc Extra Broad realizează o serie de avantaje și efecte cheie: oferă spațiu maxim pentru fiecare dinte, nivelarea și alinierea mai ușoare deoarece dinților li se oferă o gamă mai mare de mișcare și introduce o dinamică colaborativă mai devreme între slot și arc.

De-a lungul etapelor ulterioare de lucru și de finisare ale tratamentului, un arc rectangular (.019x.025) „rotunjit” este introdus (încă un produs exclusiv DynaFlex®) care face inserarea, închiderea clemei mai ușoare ca niciodată. Arcurile Norris Extra Broad sunt ajutorul perfect în modul în care acestea exprimă torque-ul și tip-ul bracketului mai eficient decât sistemele pasive existente, însă fără crearea de sisteme cu fricțiune ridicată. Cel mai important este totuși modul în care arcurile și brackeții “lucrează” împreună pentru a produce zâmbete mai largi și mai expresive decât orice altceva disponibil astăzi.

about us

Dr. Robert (Tito) Norris

Scurtă biografie:
Dr. Robert Norris este devotat să creeze zâmbete pentru o viață întreagă. Istoricul său unic în ingineria mecanică îi oferă un avantaj distinct în stăpânirea forțelor, vectorilor și mișcărilor inerente în efectuarea tratamentului ortodontic.
Dr. Norris este absolvent al Centrului de Științe ale Sănătății din cadrul Universității din Texas. Apoi s-a mutat în Washington, D.C., unde a absolvit rezidențiatul de practică în stomatologia generală la V.A. Hospital urmat de pregătire ortodontică de specialitate la Universitatea Howard. După ce a lucrat ca ortodont al forțelor aeriene în Misawa, Japonia, Dr. Norris s-a întors la San Antonio în 1998 și a deschis o clinică ortodontică de succes.
El deține mai multe brevete și mărci comerciale, este certificat de către American Board of Orthodontics și este membru a 10 organizații dentare și Study Club-uri. Ține cursuri la nivel național și internațional pe teme precum estetică, eficiență, sustenabilitate, customer service, tratament accelerat și tratament cu alignere. El a creat și administrează alte câteva companii în domenii precum investiții imobiliare, marketing, vânzări cu amănuntul și o organizație non-profit care oferă îngrijire ortodontică gratuită copiilor care au nevoie.

Devenind sustenabil:
În 2007, Dr. Norris a început să lucreze pentru a-și îndeplini visul de a-și face biroul complet „verde”. Biroul face parte dintr-un program voluntar de energie regenerabilă cu CPS cunoscut sub numele de Windtricity. În aprilie 2008, a finalizat un proiect de energie solară la cabinetul său de ortodonție prin instalarea a 80 de panouri solare, furnizând 16 kW de energie electrică. În 2010 a fost finalizată o extindere a birourilor, ceea ce îl face primul birou de ortodonție certificat LEED din lume. În 2019, construcția a fost finalizată pe un al doilea birou certificat LEED. LEED este lider în domeniul ingineriei și proiectării mediului și este ștampila de aprobare a guvernului SUA pentru construcția de birouri ecologice

Ca o notă personală:
Dr. Norris și soția sa, Simone, locuiesc în San Antonio, Texas. Ca nativ din Texas, a crescut în Kingsville, Texas. Îi place să schieze, să se plimbe cu bicicleta, să înoate, să se antreneze cu greutați, să plece cu barca, să facă drumeții și să facă caiac. Dr. Norris a ținut prelegeri în Statele Unite, Europa și Asia. Lucrările sale științifice au fost publicate în American Journal of Orthodontics and Dentofacial Orthopedics, Seminars in Orthodontics, precum și Clinical Impressions. În prezent, Dr. Norris și Simone se bucură de cele mai mari realizări ale lor, cei trei copii ai lor.

Publicații:
 • Norris RA: Are You Dental? Dental School Quarterly. Vol V, Issue 1, 1989.
 • Norris RA, Norling BK, McCourt JW: Bond Strengths of Mesh-backed vs. Silica-Coated Orthodontic Brackets. J Dent Res: Abstracts of Papers. Vol. 69 Special Issue, 1990.
 • Norris RA, McCourt JW, and Norling BK: Bond Strengths of Thermocycled Mesh-backed vs. Silica-Coated Brackets. J Dent Res: Abstracts of Papers. Vol. 70 Special Issue, 1991.
 • Norris RA, Eichmiller F, and Vu BT: Load-deflection Characteristics of Heat-treated Bi-phasic Arch Wires. Submitted to Am J Orthod Dentofac Orthoped.
 • Nakano H, Kazuro S, Norris R, et al.: Mechanical Properties of Several Nickel-Titanium Alloy Wires in Three-point Bending Tests. Am J Orthod Dentofac Orthoped. Vol. 115 No 4, April 1999.
 • Norris R: Bio-Efficient Orthodontic Treatment Using Copper Ni-Ti Wires. Clinical Impressions Japan Edition. Vol. 98 No. 6, 1998.
 • Norris R, Brandt D, Crawford C, Fallah M: Restorative and Invisalign: A New Approach. J Esth Rest Dent. Vol. 14 No. 4, 217-24, 2002.
 • Norris R: Invisalign Treatment Modified to Accommodate Patient’s Input. Cases & Commentaries in Orthodontic Technology 2002
 • Robbins, W, Norris, R, Chapter 19, The Difficult Deep Bite Dilemma, Interdisciplinary Treatment Planning, Vol II. Quintessence, 2012.
 • Norris R, Caesar R: Esthetic Substitution and Autotransplantation of Teeth in the Maxillary Anterior Region. Seminars in Orthodontics, Vol 19, No 1 (March), 2013:pp3-12.

Caracteristici și beneficii

Conceput pentru a se cola ușor pe orice dinte și pentru o adeziune ulterioară de neegalat.

Dimensiunea redusă a slotului oferă un control de neegalat. Dovedit clinic cu 26% mai eficient decât sistemul classic de brackeți PSL.

Cârlige integrate puternice care se potrivesc tuturor direcțiilor de aplicare a elasticelor intraorale.

Adâncimea optimă a aripii pentru catene, module sau ligaturi metalice.

Forțele de deschidere și închidere sunt strict la nivelul bracketului, deci dintele nu simte presiune excesivă atunci când clema este deschisă cu o rotire de instrument sau închisă cu un clește.

Cobalt-crom nu numai că are caracteristici superioare de fricțiune, dar este, de asemenea, complet fără nichel.

Clemă rezistentă, cu mecanism reciproc la deschidere și închidere cu „Clic”, s-a dovedit a rezista pe tot parcursul tratamentului.

Rotunjirea marginii ajută la așezarea arcului în slot

Lățimea clemei asigură un control suplimentar al rotației.

Reduce mult inventarul, un bracket este utilizat pentru toți premolarii superiori.

Linia de marcaj centrală ajută la colarea corectă în axul dintelui.

Marginea ocluzală a noii baze a brackeților premolari cu offset gingival este dreaptă, astfel încât să poată fi folosită mai ușor ca ghid al paralelismului cu crestele marginale ale premolarului

Mecanismul propriu din interiorul clemei „glisează” când clema trece de 50% din mișcarea în direcția dorită.

Torque, Tip, Rotation, In/Out

Cod culoare brackeți

watch

Arcurile Norris Extra Broad sunt cu 30% mai late decât cele mai largi arcuri de pe piață. Această arcadă Extra Broad are o serie de avantaje:

Arcurile Norris Extra Broad

 • Nivelare si aliniere maximă: Dinților li se oferă o gamă mai mare de mişcare.

 • Tratează cross-biteul posterior Arcul Extra Broad poate fi adesea eficient în corectarea mușcăturilor încrucișate.

 • Produce un zambet larg si frumos Reduce coridorul bucal întunecat posterior și exprimă fiecare dinte la maximul său potențial exterior

 • Cu stopuri: Acest lucru ajută la controlul alunecării arcurilor și pot fi strânse în orice poziție de-a lungul arcului în conformitate cu preferințele medicului

 • Arc 19×25 rectangular “rotunjit": Acest arc „Rotunjit-Rectangular” de NiTi și BetaTitan face inserarea, închiderea clemelor și așezarea mai ușoare ca niciodată. Numai colțurile ascuțite sunt rotunjite, astfel încât controlul torque-ului să nu fie compromis.

Ghid secvență arcuri

Ghid secvență elastice

Rectangular rotunjit Asigură inserția, închiderea clemelor și așezarea mai ușor ca niciodată. Doar raza este rotunjită astfel controlul torque-ului nu este compromis.

watch

Ghid plasare brackeți

watch

Sistemul de brackeți Norris 20/26® oferă un mecanism fără defect al clemei cu mecanism reciproc și „clic” sonor de deschidere și închidere, dovedită să dureze pe tot parcursul tratamentului. Deschiderea clemei bracketului nu a fost niciodată mai ușoară. Introduceți intrumentul Norris „Triple Tool” orizontal în fanta clemei și rotiți 90 de grade. Mecanismul unic din interiorul clemei bracketului permite acesteia să „alunece” spre poziția dorită de îndată ce s-a efectuat mai mult de jumătate din mișcare. Acestă deschidere și închidere “asistată” este prima și singura de acest fel și este un alt mare progres în tehnologia PSL.


Instrument "Triple Tool"
Instrumentul “Triple Tool” este de fapt trei instrumente într-unul; deschizător de clemă, positioner de slot și riglă. Deschiderea clemei nu a fost niciodată mai ușoară folosind instrumentul nostru personalizat. Pur și simplu introduceți instrumentul orizontal în fanta clemei și rotiți 90 de grade.

watch

Pusher arc “HIP”
Pusher-ul Norris HIP „Hold In Place” este două instrumente într-unul. Ajută la inserarea arcului în slot și ușurează și aplicarea de torque în arcurile rectangulare. Designul său mai scurt se potrivește cu ușurință în mâinile medicului.

watch

Îndoirea arcului din NiTi fară schimbare de temperatură


Sfaturi pentru decolare pentru repoziționare vs. decolarea finală

Rezistența adeziunii bracketului Norris 20/26® este semnificativ mai mare. Bracketul se va desprinde puțin mai ușor utilizând un instrument de îndepărtare al brackeților și prinzând ocluzo-gingival. Cu toate acestea, acest lucru poate deforma aripile și arcul. Prin urmare, este necesară o abordare diferită atunci când colăm pentru a repoziționa aceeași bracket. În acest caz, apucați bracketul în diagonală, la un unghi de 45 de grade. Acest lucru va păstra intacte aripile și slotul. În ambele cazuri, este important să rugați pacientul să muște pe un rulou de bumbac pentru a stabiliza dintele.

watch

Decolare pentru repoziționare
Poziționați cleștele în diagonală

watch

Decolare finală
Poziționați cleștele ocluzo-gingival

watch
watch